هزینه ارتودنسی

ارتودنسی یکی از تکنیک‌های درمانی و زیبایی دندان است که با هدف رفع نامنظمی دندان‌ها انجام می‌گیرد. این روش درمانی نقش بسیار زیادی در زیبایی لبخند و سلامت افراد دارد و اعتماد به نفس را به آنها بازمی‌گرداند. هزینه ارتودنسی دندان در مقایسه با سایر درمان‌های دندانپزشکی بالاتر است و بسیاری افراد نیازمند به این درمان دغدغه هزینه آن را دارند. 

با توجه به منحصر به فرد بودن شرایط و نیازهای هر فرد نمی‌توان هزینه دقیقی را برای این تکنیک درمانی تعیین کرد. از سوی دیگر بسیاری کلینیک‌های دندان‌پزشکی با آگاهی از پرهزینه بودن این تکنیک درمانی تسهیلات زیادی را برای پرداخت هزینه درمان فراهم کرده‌اند.

عوامل مؤثر بر قیمت ارتودنسی

عوامل مؤثر بر قیمت ارتودنسی شامل موارد زیر می‌شوند:

نوع ارتودنسی (ثابت، متحرک، نامرئی و…)

مهمترین عامل در هزینه ارتودنسی دندان نوع آن است انتخاب آن به تشخیص پزشک و بودجه فرد بستگی دارد. انواع ارتودنسی دندان عبارتند از:

1- ارتودنسی ثابت فلزی: 

در این شیوه اجزای ارتودنسی توسط دستگاه‌های مخصوص روی دندان بیمار قرار می‌گیرند و بیمار دیگر قادر به جابجایی و بیرون آوردن آن نیست. در این نوع ارتودنسی براکت فلزی به دندان‌ها چسببیده شده و از طریق سیم‌ها و سایر اجزا به دندان فشار می‌آورد تا نامنظمی دندان‌ها به مرور رفع شود. هزینه ارتودنسی فلزی بستگی به شرایط بیمار دارد، هزینه دقیق آن بعد از معاینه توسط متخصص ارتودنسی مشخص خواهد شد.

2- ارتودنسی ثابت  سرامیکی: 

ارتودنسی سرامیکی از لحاظ  شیوه کاشت کاملا شبیه به ارتودنسی ثابت فلزی است با این تفاوت که براکت و تمام اجزا آن از جنس سرامیک هستند. براکت های سرامیکی به علت هم رنگ بودن با دندان به سختی قابل تشخیص هستند و زیبایی لبخند شما را در طول درمان حفظ می‌کنند. 

3- ارتودنسی لینگوال: 

ارتودنسی لینگوال به نوعی از ارتودنسی گفته می‌شود که براکت‌ها در پشت دندان جسبانده می‌شوند. این روش ارتودنسی پیچیدگی بیشتری از سایر روش‌ها دارد و به هیچ وجه قابل دیدن نیست.

 4- ارتودنسی دیمون: 

ارتودنسی دیمون یا ارتودنسی خود تنظیم مجهز به براکت‌هایی است  که با جا‌به‌جایی دندان تنگ‌تر شده و به صورت خودکار تنظیم می‌شود. این براکت‌ها در مقایسه با براکت‌های ثابت به صورت کوچکتر طراحی شده‌اند. این طراحی دو مزیت زیبایی بیشتر و تجمع کمتر باکتری در اطراف براکت را به همراه دارد. 

5- ارتودنسی متحرک: 

ارتودنسی متحرک از روش‌های کم تهاجمی و جدید برای منظم کردن دندان‌هاست. این روش برای افرادی که مشکلات نابهنجاری خفیف تا متوسطی دارند، انجام می‌شود. مزیت ارتودنسی متحرک این است که به راحتی و بدون کمک پزشک می‌توان آن را جابجا کرد و هزینه بسیار کمی در مقایسه با سایر انواع ارتودنسی دارد. 

6- ارتودنسی نامرئی: 

این نوع ارتودنسی از شیوه‌های مدرن دندان است که طرفداران بسیار زیادی دارد. در این روش پس از قالب‌گیری دندان براکت‌‌های شفافی برای آنها ساخته می‌شود. این قالب‌ها اصلا قابل دیدن نیستند و اعتماد به نفس فرد را در طول درمان حفظ می‌کنند. همچنین این براکت‌ها را می‌توان به اسانی و در مواقع لزوم مانند غذا خوردن از دهان خارج کرد. البته این ارتودنسی نیاز به مراقبت‌های خاص دارد؛ از این رو انجام آن برای کودکان توصیه نمی‌شود و برای نوجوانان و بزرگسالان مناسب است.  

شدت ناهنجاری دندان و فک

شدت نابهنجاری دندان و فک یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت ارتودنسی دندان است. هر چه شرایط نابهنجاری دندان‌ها پیچیده‌تر باشد، هزینه ارتودنسی هم بالاتر می‌رود.

تخصص دندانپزشک و موقعیت جغرافیایی کلینیک

تخصص و تجربه پزشک نقش بسیار زیادی در موفقیت فرایند درمان دارد؛ از این رو بر هزینه ارتودنسی هم تاثیر می‌گذارد. به طور کلی هر چه تخصص و تجربه پزشک بیشتر باشد، هزینه دستمزد او بالاتر است که روی هزینه نهایی ارتودنسی دندان تاثیر می‌گذارد‌. 

عامل دیگر هم موقعیت جغرافیایی و تجهیزات کلینیک است. از آنجایی که متخصصین مجرب و حرفه‌ای اغلب در نقاط خوب شهر فعالیت دارند، پس محل جغرافیایی هم به صورت غیر مستقیم و به میزان کمی روی هزینه ارتودنسی اثر می‌گذارد.‌

طول دوره درمان و تعداد جلسات

طول دوره درمان و تعداد جلسات به میزان نابهنجاری دندان و شرایط فک بستگی دارد.‌ بدیهی است هر چه طول درمان و تعداد جلسات آن بیشتر شود، هزینه ارتودنسی هم بالاتر می‌رود.‌ یه طور کلی ارتودنسی در مقایسه با سایر خدمات دندانپزشکی یک روند زمان‌بر است که فرآیند درمان آن بین ۶ ماه تا ۳ سال به طول می‌انجامد.‌

هزینه‌های جانبی ارتودنسی

هزینه‌های جانبی مانند ویزیت در هر بار مراجعه به پزشک، عکس رادیولوژی از دهان، ترمیم دندان در صورت پوسیدگی، استفاده از نگهدارنده و … از عواملی هستند که روی قیمت نهایی ارتودنسی دندان تاثیر می‌گذارند.

هزینه ارتودنسی برای سنین مختلف

هزینه ارتودنسی دندان در سنین مختلف کاملا متفاوت است. به طور کلی هر چه سن بیمار بیشتر شود، مقاومت به درمان او بالاتر می‌رود و هزینه‌های درمان بیشتر می‌شود. رفع نابهنجاری‌های دندان و فک در کودکان به علت اینکه در سن رشد قرار دارند بسیار آسان‌تر است که روی کاهش مدت زمان و هزینه درمان هم تاثیر مثبت می‌گذارد.

هزینه ارتودنسی کودکان

ارتودنسی کودکان اغلب شامل ارتودنسی متحرک می‌شود که کودکان با آن حس راحتی بیشتری دارند و نیاز به مراقبت خاصی ندارد. هزینه براکت‌های ارتودنسی متحرک از ۱۰ میلیون شروع می‌شود و عوامل دیگری مانند تخصص و تجربه پزشک، طول درمان، میزان نابهنجاری دندان، هزینه‌های جانبی ارتودنسی و … هم روی قیمت نهایی این تکنیک درمانی تاثیر می‌گذارند.

هزینه ارتودنسی نوجوانان و بزرگسالان

در صورتی که افراد بالای ۱۲ سال سن داشته باشند برای رفع نابهنجاری‌های دندان و فک از ارتودنسی ثابت استفاده می‌کنند. ارتودنسی ثابت در دو نوع فلزی و سرامیکی وجود دارد که قیمت پایه آنها با هم بسیار متفاوت است. 

در صورتی که زیبایی لبخندتان در طول دوره درمان برای‌تان اهمیت دارد، می‌توانید ارتودنسی سرامیکی را انتخاب کنید که در مقایسه با نوع فلزی هزینه بالاتری دارد.

البته تنوع ارتودنسی بزرگسالان بسیار بیشتر بوده و هر فرد بر اساس تشخیص پزشک و بودجه خود می‌تواند انواع دیگر مانند دیمون، لینگوال یا نامرئی را انتخاب کند.‌

پرداخت هزینه ارتودنسی با بیمه و شرایط اقساطی

ارتودنسی یکی از درمان‌های پرهزینه و زمان‌بر است که خوشبختانه بسیاری از کلینیک‌ها شرایط اقساطی آن را برای بیماران فراهم کرده‌اند و بیمه تکمیلی هم در برخی شرایط یا بخشی از هزینه ارتودنسی را پوشش می‌دهد. شرایط بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی برای تحت پوشش قرار دادن هزینه ارتودنسی به شرح زیر است. 

هزینه ارتودنسی با بیمه تکمیلی

بیمه‌های تکمیلی درمان، معمولا ارتودنسی را جزو درمان‌های زیبایی دسته‌بندی کرده و معمولا تحت پوشش قرار نمی‌دهند. پیشنهاد می‌شود ابتدا از بیمه‌ای که با آن طرف قرارداد هستید تماس بگیرید و از وضعیت پوشش هزینه ارتودنسی استعلام بگیرید.

البته اگر بیمه شما هزینه‌هایی همچون کشیدن دندان، عصب‌کشی و ترمیم دندان و… را تحت پوشش دارد، اگر در طی فرآیند درمان ارتودنسی نیاز به این موارد باشد می‌توان از بیمه استفاده نمود.

هزینه ارتودنسی با بیمه تأمین اجتماعی

همه ما می‌دانیم که ارتودنسی نقش زیادی در سلامت دهان و گوارش افراد دارد و به حفظ زیبایی لبخند و اعتماد به نفس افراد کمک زیادی می‌کند. با این حال بر اساس قوانین بیمه تامین اجتماعی یک تکنیک زیبایی شمار می‌رود و هزینه‌های آن تحت پوشش این بیمه و حتی بیمه خدمات درمانی قرار نمی‌گیرند.

روش‌های پرداخت اقساطی ارتودنسی

در سال‌های اخیر به دلیل افزایش هزینه متریال و تجهیزات ارتودنسی قیمت آن بسیار افزایش پیدا کرده است و بسیاری از افراد کاندیدای این درمان قادر به تأمین هزینه آن به صورت یکجا نیستند. خوشبختانه بسیاری از کلینیک‌های دندان پزشکی ازجمله دندانپزشکی نیک با آگاهی از این موضوع شرایط پرداخت اقساطی را برای مراجعه‌کنندگان فراهم کرده‌اند. 

در این شرایط افراد بدون نگرانی از پرداخت هزینه‌های درمان ارتودنسی می‌توانند هزینه آن را در طول درمان و به صورت قسطی پرداخت کنند. پرداخت اقساطی این فرصت را به افراد می‌دهد تا بدون به تاخیر انداختن درمان خود با خیال آسوده‌ای ارتودنسی دندان را انجام دهند و زیبایی را به صورت خود بازگردانند.‌ 

در اغلب کلینیک‌های دندان‌پزشکی روش‌های پرداخت اقساطی ارتودنسی بدین نحو است که، شخص ۴۰ درصد از مبلغ کل ارتودنسی را در ابتدای درمان به عنوان پیش پرداخت می‌پردازد، مابقی هزینه ارتودنسی در طول ویزیت‌های دوره‌ای و پیشرفت درمان پرداخت می‌شود. 

بر اساس مدت زمان درمان، بازه زمانی پرداخت اقساط هم متفاوت است.‌ یعنی اگر پروسه درمان فرد یک ساله باشد، مابقی هزینه هم در طی این یک سال باید به صورت اقساطی پرداخت می‌شود.

مدت زمان پرداخت اقساط از زمان شروع روند درمان تا خارج کردن براکت‌های ارتودنسی از دهان تعیین می‌شود و بنا بر میزان نابهنجاری‌های دندان، سن فرد و نوع براکت طول درمان در هر فردی متفاوت است.

روش‌های کاهش هزینه ارتودنسی

درست است که در نگاه اول هزینه ارتودنسی زیاد هست ولی مزایا و آورده‌ای که برای شما دارد بسیار زیاد هست. علاوه بر رفع مشکلات نامرتبی دندان که باعث زیبایی و اعتماد به نفس می‌شود، فرد از بسیاری از مشکلات جانبی هم از جمله پوسیدگی دندان‌ها و مشکلات گوارشی به دلیل عدم جویدن صحیح  جلوگیری می‌کند.

برای کاهش هزینه‌ها این چند مورد می‌تواند کمک کننده باشد:

  1. معاینه توسط متخصص در سنین کودکی تا در سن کودکی با هزینه کمتری درمان انجام گردد.
  2. استفاده از شرایط اقساط دندانپزشکی 
  3. استفاده از سرویس‌های پرداخت قسطی همچون درمان‌پی که طرف قرارداد دندانپزشکی هستند.

سوالات متداول

آیا هزینه ارتودنسی را به صورت قسطی می توان پرداخت نمود؟

بله، در دندانپزشکی نیک امکان پرداخت اقساطی هزینه‌ها فراهم می‌باشد. هزینه ارتودنسی در طول درمان به صورت اقساطی پرداخت می‌شود.

آیا ارتودنسی بزرگسالان هزینه بیشتری را نسبت به ارتودنسی کودکان شامل شود؟

یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین قیمت ارتودنسی سن بیمار و مدت زمان درمان است. به طور کلی هر چه سن بیمار بیشتر باشد روند درمان او طولانی‌تر بوده و در نتیجه هزینه بیشتری را برای درمان باید بپردازد؛ از این رو روند درمان با ارتودنسی در بزرگسالان نسبت به کودکان زمان گیرتر و پرهزینه‌تر است.

ارزان‌ترین و گرانترین روش ارتودنسی کدام اند؟

ارتودنسی متحرک با پلاک‌های شفاف از ارزان ترین روش‌های ارتودنسی است که در مدت زمان کوتاه و مشخصی روی دندان‌های فرد قرار می‌گیرد. گران‌ترین روش ارتودنسی هم روش نامرئی است که با براکت‌های شفافی که قابل تشخیص نیستند، ساخته می‌شود. این روش قابلیت جابجایی دارد و به حفظ زیبایی و اعتماد به نفس فرد هم در طول درمان کمک می‌کند.

جلسه اول ارتودنسی چقدر طول می‌کشد؟

در نخستین جلسه معاینه ارتودنسی پزشک به صورت کامل دندان شما را معاینه می‌کند، در مورد دندان و وضعیت سلامتی شما سوالاتی مطرح خواهد کرد، عکس‌های رادیوگرافی از فک و دندان شما می‌گیرد و در صورت نیاز از دندان‌های شما برای ساخت براکت قالب‌گیری می‌کند‌. این جلسه اغلب بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

ارتودنسی دندان چند سال طول می‌کشد؟

طول درمان با ارتودنسی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال معمولا مدت زمان درمان ارتودنسی بین یک تا سه سال طول می‌کشد.‌ به این معنی که تجهیزات ارتودنسی باید در این بازه زمانی در دهان  بمانند. پس از خارج کردن این تجهیزات هم روند درمان متوقف نمی‌شود و از تجهیزات خاصی برای حفظ نتایج باید استفاده کرد.‌

هزینه‌های جانبی ارتودنسی شامل چه مواردی است؟

هزینه‌های جانبی ارتودنسی شامل رفع پوسیدگی دندان‌ها ( در صورت داشتن دندان پوسیده)، تمیز کردن دندان‌ها، هزینه ویزیت، هزینه داروهای تجویز شده، هزینه عکس برداری و هزینه نگهدارنده می‌شود.

آیا در هزینه ارتودنسی دندان، نوع براکت نقش دارد؟

نوع و جنس براکت از عوامل اصلی تعیین کننده قیمت ارتودنسی دندان است. نوع براکت به وضعیت به هم ریختگی دندان‌ها، تشخیص پزشک و شرایط فرد بستگی دارد.‌ براکت‌های متحرک ارزان‌ترین نوع براکت هستند که برای افرادی که نابهنجاری خفیفی دارند، بسیار ایده‌آل‌اند. براکت‌های ثابت فلزی هم گزینه‌ای موثر و مقرون به صرفه برای افرادی با نابهنجاری شدید دندانی هستند.‌ براکت‌های نامرئی، لینگوال و سرامیکی به علت اینکه از متریال‌های گرانقیمت ساخته می‌شوند قیمت بالاتری از سایر براکت ها دارند.

آیا امکان ارتودنسی یک یا دو دندان به‌صورت جداگانه وجود دارد؟

چه یک دندان کج باشد یا همه آنها در هر صورت باید تجهیزات ارتودنسی را روی تمام دندان‌های فک نصب کرد؛ زیرا از بقیه دندان‌های فک برای اعمال نیرو بر دندان‌های کج استفاده می‌گردد.

آیا ارتودنسی نامرئی گران‌تر از سایر روش‌ها است؟

هزینه ارتودنسی نامرئی به علت استفاده از متریال باکیفیت‌تر و پیچیدگی فرایند نصب در مقایسه با سایر انواع ارتودنسی بسیار بیشتر است. به طور کلی هزینه ارتودنسی شفاف یا لینگوال حدود ۱۰ تا ۴۵ درصد بیشتر از ارتودنسی با براکت فلزی یا متحرک خواهد بود.

بهترین سن برای انجام ارتودنسی چه زمانی است؟

بهترین سن برای ارتودنسی بین ۱۰ تا ۱۴ سالگی است؛ زیرا در این سنین دندان‌ها و فک در حال رشد هستند و روند درمان در مدت زمان کوتاه‌تری انجام می‌گیرد. البته ممکن است برخی کودکان به دلیل نابهنجاری شدید در سنین پایین‌تر نیاز به این درمان پیدا کنند.‌

آیا بیمه‌ تامین اجتماعی هزینه ارتودنسی را پوشش می‌دهد؟

بیمه تامین اجتماعی این درمان را در دسته درمان‌های زیبایی قرار داده است و هزینه ارتودنسی تحت پوشش بیمه نمی‌باشد.

آیا هزینه ارتودنسی تحت پوشش بیمه‌های تکمیلی درمانی قرار می گیرد؟

خیر، متاسفانه بسیاری از بیمه‌های درمانی ارتودنسی را یک درمان زیبایی محسوب می‌کنند و این درمان را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *